top of page
Zoeken
  • herman938

De geheime archieven van Jack Thorson onthuld


Onder veel complotdenkers zijn de geheime archieven van Jack Thorson al jaren de heilige graal waarnaar ze op zoek zijn. Jack verdween zelf in 2003 en van zowel Jack als zijn geestelijke nalatenschap is sindsdien niets meer vernomen. Sommigen beschouwen de archieven als een mythe (wat de hype alleen maar verder versterkt). Vele anderen zijn ervan overtuigd dat ze echt bestaan en dat publicatie van de archieven de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zal zetten. Dat ze uiteindelijk in mijn bezit zijn gekomen is zowel onwaarschijnlijk als onverklaarbaar. Ik ben namelijk geen complotdenker (denk ik...) en had nog nooit van Jack Thorson gehoord. Tot een paar maanden geleden, toen op een dag twee grote zware dozen 'op mijn stoep stonden.' Eerlijkheid gebied te zeggen dat het iets ingewikkelder ligt, maar ik kies ervoor de ware toedracht van hoe de archieven in mijn bezit zijn gekomen, voorlopig in het ongewisse te laten. Niet omdat ik iets te verbergen heb, maar omdat ik zelf ook nog niet goed begrijp hoe en waarom ze op mijn pad zijn gekomen.


De afgelopen weken heb ik bijna al mijn tijd besteed aan het doorspitten van de twee dozen. Ze waren volgestouwd met beduimelde schriften, dikke mappen die uitpuilen van onthullende onderzoeksrapportages en uitvoerige transcripties van interviews en afgeluisterde gesprekken, dossiers met krantenknipsels en vertrouwelijke, sterk geredigeerde documenten, kopieën van briefwisselingen, facturen en andersoortige paperassen van een compromitterende aard. Een omvangrijk levenswerk dat me nog maanden gaat kosten om alles fatsoenlijk door te nemen en te doorgronden.


Een eerste analyse zei me dat het 't bekende samenzweringsgeleuter betrof: Great Resets, geheime ordes van machtige bankiers en satan aanbidders, genootschappen als de Zionisten en de Illuminatie die achter de schermen aan de touwtjes trekken, 9/11 was een inside job, chemtrails die stelselmatig de wereldbevolking vergiftigen. Dat werk. En dan heb ik het nog niet eens over de talloze verhandelingen en 'downloads' aangaande het collectief buitenaardse wezens waarmee meneer Thorson in contact zou staan. Maar naarmate ik mij meer verdiepte in de documenten begon ik onder de indruk te raken van Jacks zorgvuldige onderbouwingen en de ontluisterende bewijslast waarmee hij zijn beweringen staafde. Werd ik een gelovige? Misschien. Dat hangt denk ik vooral af van hoe je er zelf naar kijkt. Net zoals de waarheid niet een eigendom is waarop je je kunt beroepen, maar slechts een kwestie van perspectief. Hoe meer ik echter in de ban raakte van zijn werk, hoe meer ik me begon te realiseren dat Jack met zijn archieven een grote bedreiging vormt voor machtige groeperingen die met hun schimmige belangen het liefst in de schaduwen verblijven. Het maakt het mysterie van Jacks verdwijning niet alleen groter, maar ook zorgwekkender. De wetenschap dat die archieven nu dus in mijn bezit zijn, is dan ook niet bepaald bevorderlijk voor mijn dagelijkse gemoedstoestand.


Ook al hangen ze tegenwoordig aan een zijden draadje, vooralsnog vertrouw ik erop dat mijn grondrechtelijke vrijheden in de Nederlandse democratie en rechtstaat veilig zijn. Misschien is dat naïef, maar alleen de tijd zal leren of dit vertrouwen gerechtvaardigd is. En hoewel dit voor sommigen van jullie een grote teleurstelling is, ben ik niet van plan uit de biecht te klappen. Omdat de smerige geheimen en duistere zaakjes uit Jacks archieven al lang geen geheim meer zijn. Ze liggen open en bloot op tafel, voor iedereen om te zien. Maar als er iets is dat ik heb geleerd van de afgelopen weken, dan is het dat je het pas ziet als je er klaar voor bent. In plaats daarvan heb ik besloten jullie een inkijk te geven in Jacks ziel.


Tussen alle stukken die hij door de jaren heen verzamelde, vond ik namelijk ook een aantal notitieblokken. Het zijn een soort dagboeken geworden, volgeschreven met persoonlijke bespiegelingen, dagelijkse beslommeringen, weergaves van zijn interne conflicten en demonen, beschrijvingen van zijn worsteling met zichzelf, korte aantekeningen en tragische hartenkreten. Ze vertellen het echte verhaal van Jack Thorson, een man die alles op het spel zette toen hij zijn waarheid deelde met de wereld. Dit is het verhaal dat het waard is om verteld te worden, omdat we in de ziel van een ander, de ziel van onszelf herkennen. En in die connectie schuilt misschien wel de sleutel tot de grootst mogelijke vrijheid.


Herman

101 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page